Fakültemizde bugün, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen panel, büyük bir katılımla gerçekleşti. Panelin açılış konuşmasını fakülte dekanımız Prof. Dr. Mahmut Çınar gerçekleştirdi. Dekanımız, "Öğretmenliğin Manevi Boyutu" konusuna odaklanarak, öğretmenliğin derin anlamını vurgulayan etkileyici bir konuşma gerçekleştirdi.

Moderatörlüğünü Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Ali Bozkurt'un üstlendiği panele, fakültemizdeki önemli bölüm hocaları da konuşmacı olarak katıldı. Doç. Dr. Halid Eldaif  "Eğitimde Ahlak ve Etik" başlıklı konuşmasıyla önemli perspektifler sunarak izleyicileri bilgilendirirken Yusuf Yıldız ise "Eğitimin Psikolojik Etmenleri" konusunda deneyimlerini paylaştı. Daha sonra Milli Eğitimde görevli Mustafa Kara “Suriye’de Öğretmenlik” hususunda deneyimlerini aktardı.

Panelin ardından, öğrencilerimiz tarafından düzenlenen özel bir etkinlikle devam edildi. Öğretmenler Günü anısına düzenlenen resim sergisi, öğrencilerin duygusal ve yaratıcı ifadelerini ortaya koydu. Sergide, öğrencilerin öğretmenlerine olan sevgi ve saygılarını yansıtan birbirinden özel eserler yer aldı.

Programın sonunda bir öğrencimiz, özel olarak hazırladığı dekanımızın portresini sahneye davet edilerek hediye etmiştir. Bu anlamlı jest, etkinliğin duygusal bir atmosferde son bulmasını sağladı.

Bu özel etkinlik, değerli dekanımızın liderliğinde, akademik camiamızın bir araya gelmesine vesile olmuş ve öğretmenlerin toplumda taşıdığı önemi bir kez daha vurgulamıştır. Programın sonunda yapılan hediyenin de katkısıyla, öğrenciler ve öğretim kadrosu arasındaki güçlü bağlar bir kez daha pekiştirilmiştir.

Bu özel gün, fakültemizdeki birlik ve dayanışmayı pekiştirmenin yanı sıra, eğitim camiasının önemine dikkat çekerek, öğretmenlerin toplumumuzdaki kıymetli rolünü bir kez daha hatırlatma fırsatı sundu. Panel ve etkinlikler, öğretmenlerimizin özverili çalışmalarına olan minnet ve şükranımızı bir kez daha ifade etme vesilesi oldu.