Bugün Afrin'de Eğitim Fakültemizde, Kudüs ve Gazze'deki mazlumları desteklemek amacıyla öğrenci kulübümüz tarafından bir program düzenlendi. Bu anlamlı program, dekanımız Prof. Dr. Mahmut Çınar'ın himayesinde organize edilmiş olup rektör yardımcımız, Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık hocamızın da iştirakiyle gerçekleştirilmiştir. Programda dekanımız Prof. Dr. Mahmut Çınar ve  rektör yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık hocamızın “Gazze ile Kader Birlikteliği”ni vurgulayan konuşmalarının ardından  fakültemiz hocalarından Huda Alabsi, Filisitin meselesinin geçmişten günümüze tarihsel arka planını anlatan bir sunum gerçekleştirmiştir. Program ile Gazze’deki mazlumların yanında ve birlikte olma kararlılığının altı defaatle çizilmiştir. Daha sonra dekanımız Prof.Dr. Mahmut Çınar, Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen kitap fuarına katılarak haziruna Gazze ve İslam ümmetinin durumu hakkında kısaca hitapta bulunmuştur. Savaş bölgesi olmasına rağmen, her iki etkinliğe de geniş bir katılım sağlandı. Bu durum, Gazze'deki acımasız zulmün insan vicdanını derinden etkilediğini göstermekte olup, gelecekte "Kahrolsun İsrail" sloganlarının sadece Müslümanlar arasında değil, aynı zamanda diğer inançlara sahip kişiler arasında da yankı bulabileceğini göstermektedir. Bu durum, uluslararası düzeyde bir insanlık çağrısı ve dua niteliği taşımaktadır.

Son olarak, Yüce Allah'tan zalimlere fırsat vermemesi için dua ediyoruz. Gazze’deki mazlumların yanında olma ve destekleme çabalarımızı sürdürme kararlılığımızı vurgulamaktayız.