Bugün (18.09.2023) Gaziantep Üniversitesi Afrin Eğitim Fakültesi’nde bir arada barış içinde yaşama imkanı konulu istişari toplantı yapıldı. Afrin Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Mahmut ÇINAR’ın yönettiğiToplantıya Afrin yerel Meclisi Başkanı Said Süleyman, Meclis Başkanı Vekili Muhammed Şeyh Reşid, Cemiyyetü Ulemai Hums Başkanı Abdülaziz Bekkur, Yezidi cemaati önderlerinden Battal Battal, MEB Afrin Koordinatörü Kasım Tahiroğlu, Afrin ulemasından Abdülaziz Yusuf, Halid Teffur, Abdülmünim Kazan, Umran Derneği’nden Sündüs Felfele ve daha birçok âlim ve kanaat önderi katıldı. Toplantının açılışında Afrin’in birçok etnik ve dini unsuru barındırdığı, bu nedenle barış içerisinde birlikte yaşamanın önemli olduğuna işaret eden Çınar, konunun ehemmiyetinden dolayı ertelenemsi doğru bulunmadığından, inşaat halinde bulunan binanın konferans salonunda bu toplantıyı yapmak durumunda kalındığını belirtti. Daha sonra katılımcılar, konu etrafında görüşlerini bildirerek konunun önemi herkes tarafından vurgulandı. Afrin Eğitim Fakültesi, Afrin MEB ve Umran Derneği işbirliğinde öğretmenlere yönelik bir seminer programının başlatılacağı ifade edildi. Bu toplantının bir başlangıç olduğuna, bundan sonra da bölgedeki sosyal problemleri birlikte çözme çabalarının devam edeceğine, Fakülte’nin bunun için önemli bir imkan olduğuna dikkat çekildi. Dekan ÇINAR’ın katılımcılara teşekkür etmesiyle birlikte toplantı sona erdi.