Gazze’de, Refah’ta ve daha başka bir çok yerde mazlumların kanı akıtılırken, insani hiçbir değer dikkate alınmamakta  ve inanılmaz bir sessizlik altında bayram iklimine giriyoruz. Yarın (15.06.2024, Cumartesi günü) Zilhicce ayının 9. günü ve teşrik tekbiri günlerinin ilkidir. Sabah namazından itibaren Bayramın 4. günü ikindi namazına kadar (23 vakit) farz namazlardan sonra teşrik tekbirlerinin getirilmesi gerekir. Bu bayramın bütün semavî ve beşeri felaketlerin bitmesine vesile olmasını Yüce Allah'tan temenni ederim. Bu duygularla Kurban bayramınızı tebrik eder, bayramın bütün müminlere ve bütün mazlumlara zafer ve sevinç getirmesini dilerim.

Prof.Dr. Mahmut ÇINAR

Afrin Eğitim Fakültesi Dekanı

في غزة ورفح والعديد من الأماكن الأخرى في العالم، يُسفك دم الأبرياء دون مراعاة لأي قيمة إنسانية.
ونحن ندخل في أجواء العيد تحت صمت رهيب.
غداً (السبت، 15 يونيو 2024) هو اليوم التاسع من شهر ذي الحجة وأول أيام تكبيرات التشريق. من صلاة الفجر وحتى صلاة العصر في اليوم الرابع من العيد، يجب ترديد تكبيرات التشريق بعد كل صلاة فرض (23 صلاة).
أدعو الله العلي القدير أن يجعل هذا العيد سبباً لنهاية كل الكوارث السماوية والبشرية.
بهذه المشاعر، أهنئكم بعيد الأضحى المبارك وأتمنى أن يجلب هذا العيدُ النصرَ والفرحَ لجميع المؤمنين والمظلومين.

عميد كلية التربية في عفرين
الأستاذ الدكتور محمود جينار