Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı Afrin Eğitim Fakültesi, Afrin Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içinde, Gaziantep Üniversitesi'nin Kuzey Suriye'deki fakültelerini ve özellikle Afrin Eğitim Fakültesi'ni tanıtmak amacıyla bir seminer düzenledi. Seminerde ayrıca, YÖS aracılığıyla kayıt olma mekanizması hakkında da detaylı bilgiler verildi.

Seminerin açılış konuşmasını Afrin Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Çınar gerçekleştirdi. Dekanımız, üniversite eğitiminin önemi ve Gaziantep Üniversitesi'nin sunduğu eğitim olanakları ve akademik başarıları vurgulanarak, Afrin Eğitim Fakültesi'nin bölgedeki eğitimde oynadığı kilit rol üzerinde duruldu.

Etkinliğe, bu yıl lise son sınıfını bitirecek olan lise öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Seminer boyunca öğrencilere, Gaziantep Üniversitesi'ne nasıl başvurulacağı, YÖS sınavına nasıl hazırlanacakları ve sınavın detayları hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı. Öğrencilerin soruları yanıtlanarak, kayıt süreci hakkında merak edilen konulara açıklık getirildi.

Seminer, Gaziantep Üniversitesi'nin Kuzey Suriye'deki eğitim faaliyetlerini tanıtmak ve öğrencilere üniversite eğitimi hakkında rehberlik etmek amacıyla düzenlendi. Katılımcılar, üniversitenin sunduğu fırsatlar hakkında bilinçlendirilirken, gelecekteki eğitim planlarını daha sağlıklı bir şekilde yapmaları için gerekli bilgilere ulaşma imkânı buldu.

Bu etkinlik, Gaziantep Üniversitesi'nin bölgedeki eğitim standartlarını yükseltmeye yönelik çalışmalarının bir parçası olarak büyük bir önem taşımaktadır. Öğrencilere sunulan bu tür bilgilendirme seminerleri, üniversite eğitimine geçiş sürecinde onlara rehberlik ederek, akademik kariyerlerinde başarılı olmalarına katkı sağlamaktadır.