25.03.2024 günü Afrin Eğitim Fakültesi’nde yetim ve ailelerinin katıldığı bir iftar programı düzenlendi. İftara Dekan Prof. Dr. Mahmut ÇINAR, Afrin Müftüsü Salah Ebu Muhammed, Akademik ve idari kadro ile Afrin’in kanaat önderleri katıldı. Yetimlerin okudukları ilahi ve teşbihler okuyarak programa renk kattı. Programda selamlama konuşması yapan Prof. Dr. Mahmut ÇINAR, Fakülte’nin çocuklarımızın evi olduğunu, her zaman kendilerini ağırlamaya hazır olduğunu ve çocuklarımızı burada görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Üniversitelerin sosyal işlevlerininin de bulunduğunu, bunun farkında olarak Afrin halkıyla bütünleşip Afrin’i daha ileriye götürmek için birlikte çalışmanın önemini vurguladı. Sözlerini başta sevgili çocuklarımız olmak üzere bütün katılımcılara teşekkür ederek bitirdi. Ardından söz alan Afrin Mütüsü Şeyh Salah, öncelikle Fakülte Dekanı ve diğer ilgililere teşekkür ederek başladı. Eğitim fakültesinin sosyal faaliyetlerinden memnuniyet duyduklarını ve faaliyetlere kendilerinin de imkan nispetinde katkı sunmak istediklerini ifade etti. Kur’ân-ı Kerim ve dualarla program sona erdi.