Afrin Eğitim Fakültesi’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Programı Gerçekleştirildi
Afrin Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda, Türkçe Öğretmenliği Bölümü tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Programı düzenlendi. Programa akademik ve idari personel, öğrenci ve kanaat önderlerinden oluşan geniş bir katılım sağlandı. Programın açılış konuşmasını fakülte dekanı Prof. Dr. Mahmut Çınar yaptı. Türkçe, Arapça ve Kürtçe dillerinde konuşmasını sürdüren Çınar, Çanakkale’nin sadece bir belde veya coğrafi bir isimden ibaret olmadığını, bunların çok ötesinde mesajlar içerdiğine dikkat çekti. Çanakkale savunması, birliğin, beraberliğin ve ümmet olma bilincinin mesajını bizlere sunmaktadır. Afrin’den, Halep’ten, İdlip’ten, Humus’tan, Bağdat’tan, Yemen’den kalkıp Çanakkale’ye gelerek burada kanlarını döken, canlarını veren şehidler, bizlere bu mesajı vermektedir. 
Daha sonra, Yunus Emre Enstitüsü Suriye Bölge Koordinatörü Fikret Çıtak, günün anlam ve önemine işaret eden bir konuşma yaptı. Çıtak, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin birlik ve dirliğine olan katkılarını vurgulayarak, şehitlerimizi minnetle andı.
Programın devamında, fakülte öğrencilerimiz Çanakkale Zaferi'ni konu alan şiirlerden oluşan duygusal bir dinleti sundular. Ardından, öğrencilerimizin hazırladığı tiyatral gösteri, izleyicilere zaferin sembol isimlerini canlandırarak tarihin içine doğru bir yolculuk yaşattı.
Programın son bölümünde, öğrencilerimizden oluşan bir koro, Çanakkale türkülerini seslendirerek katılımcılara duygusal anlar yaşattı. 
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Programı, fakültemizin milli ve manevi değerlere verdiği önemi bir kez daha gözler önüne sererken, Çanakkale ruhunu yaşatma azmiyle dolu bir etkinlik olarak geçmişten günümüze manevi bir ses olarak kayda geçmiştir.