Fakültemizde 13.11.2023 tarihinde,  Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma hoca tarafından "İslam Dünyasında Bir Arada Yaşama Tecrübesi" konulu konferans düzenlendi. Programın başında hocamız ve konu hakkında bilgi veren Afrin Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut ÇINAR, hocamızın dünya çapında özellikle İslam dünyasında çok iyi tanındığını ifade etti. Hem İslam tarihi hem de İslam ümmetinin problemleri ve çözüm önerileri konusunda çalışmalarına atıflarda bulundu. Konferansta dinleyicilere İslam coğrafyasındaki birliktelik ve dayanışmanın önemine dair önemli perspektifler kazandırdı.
Konferans, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma hoca'nın derin bilgi birikimi ve deneyimleri doğrultusunda verimli geçti. İslam dünyasının zengin tarihini ve kültürel mirasını temel alan konuşmada, bir arada yaşamanın, sıkıntıların üstesinden gelmenin ve ümmet içindeki birliğin sağlanmasının kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğu üzerinde duruldu.

İslam coğrafyasının içinde bulunduğu zorluklara odaklanarak, bu sıkıntıları aşmanın önemini vurgulandı. Ümmetin içindeki birliği sağlamak, dayanışma kültürünü güçlendirmek ve ortak değerler etrafında birleşmek, İslam dünyasının karşı karşıya olduğu zorlukların üstesinden gelmede kilit bir role sahip olduğunun altı çizildi.

Katılımcılar, konferans boyunca İslam dünyasındaki bir arada yaşama tecrübesi konusunda derinlemesine bilgi edinme fırsatı buldular. Ayrıca, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'nın önerdiği çözüm yolları ve stratejiler hakkında önemli perspektifler kazandılar.

Fakültemiz, bu tür önemli konferanslar aracılığıyla öğrenci ve akademisyenleri, kültürel ve tarihi birikimle donatarak, toplumları bir araya getirme ve sorunlara çözüm bulma konusunda bilinçlendirme misyonunu sürdürmektedir. Program dekanımızın konuk hocamıza hediye takdimi ile sona erdi.