Afrin’in ileri gelen ilim ve kanaat önderlerinden Şeyh Yusuf Abdulaziz, Şeyh Halid Tefur ve Şeyh Abdülmünim Kaazan'ın da aralarında bulunduğu bir heyet, Fakültemizi ziyaret ederek Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Çınar'la bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede fakültemiz ile Vakıflar İdaresi ve bölgedeki ilim insanları arasında işbirliği ve koordinasyonu geliştirmenin bölgenin eğitim alanında gelişmesi için önemine dikkat çekildi. Dekanımız, bu ziyaretten dolayı teşekkürlerini ve memnuniyetini ifade ederek, bu buluşmaların ve işbirliğinin gelecek günlerde devam etmesinin gerekliliğine vurgu yaptı. Afrin’de eğitim ve öğretim çağında bulunan genç ve çocukların eğitimi için işbirliğinin vazgeçilemez olduğunu, bu nedenle hepimizin birlikte gayret sarfetmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Taraflar, bu tür istişarelerin devam edeceği konusunda mutabık kaldı.

قام وفد من العلماء والمشايخ في عفرين ممثلاً بالشيخ يوسف عبد العزيز والشيخ خالد طفور والشيخ عبد المنعم قاظان بزيارة لعميد كلية التربية في عفرين

البروفيسور الدكتور "محمود جينار"

‏وتم الحديث عن ضرورة التعاون والتنسيق بين الجامعة ومديرية الأوقاف والعلماء العاملين فيها فيما يخص برامج التطوير والتعليم

‏وأعرب الدكتور جينار عن شكره و سعادته بهذه الزيارة مؤكدا على ضرورة استمرار هذه اللقاءات والتعاون في الأيام القادمة.