Fakültemiz dekanı Prof. Dr. Mahmut ÇINAR, beraberindeki akademik ve idari heyetle birlikte bugün Afrin’de aşağıda verilen etkinliklere katıldı ve ziyaretlerde bulundu. 
 
1. Suriye Geçici Hükümeti Yerel Yönetim Bakanı Sayın Sait Süleyman’ı ziyaret ederek bölgedeki yüksek öğretim faaliyetlerinin verimliliğinin daha iyi bir noktaya getirilmesi adına istişarelerde bulunuldu. Fakültemiz bünyesinde verilen yükseköğretim faaliyet ve hizmetlerinin daha da genişletilmesi noktasında müzakereler edilmiştir. Fakültemizde yapılması gereken tadilat ve tamiratlar hakkında görüş alış verişinde bulunuldu ve birlikte çözümler üretilmesi konusunda mutabakat sağlandı.
 
2. Afrin Müftülüğü ziyaret edilerek, müftülük tarafından düzenlenen hat sergisi gezildi. Afrin müftüsü ile müftülüğün faaliyetleri ve iş birliği hakkında istişareler yapıldı. Afrin Müftülüğü tarafından dekanımıza hat sanatı ile yapılmış Türk bayrağı ve minare konulu bir levha hediye edildi.
 
3. Yerel Meclis ziyaret edilerek Meclis Bakan Vekili Sayın Muhammed Reşid’le eğitim-öğretim faaliyet ve imkanları konusunda sohbet edildi. Sayın Reşid eğitim öğretim konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.
 
4. Afrin el-Ravasi İnşaat Şirketi Müdürü Sayın Abdulaziz ALO, dekanımız Prof. Dr. Mahmut ÇINAR’ı ziyaret ederek yeni görevinde başarı dileklerini ve tebriklerini iletmiştir