Bugün, Suriye Geçici Hükümet Başbakanı Abdurrahman Mustafa  ve beraberindeki bakanlar Hasan Mur, Muhammed Sait Süleyman, Muhittin Harmuş, Abdülhakim Masri ve Suriye Ulusal Koalisyonun Başkan Yardımcısı: Abdulmecid Barakat, Afrin Eğitim Fakültesi'ni ziyaret ederek fakülte hakkında bilgi aldılar. Ziyaret kapsamında, dekan Prof. Dr. Mahmut Çınar, Fakülte ana bina ve bahçesini gezdirerek tanıttıktan sonra, dekanlık makamında Gaziantep Üniversitesi Afrin Eğitim Fakültesi olarak yapılan eğitimle ilgili faaliyetler hakkında heyeti bilgilendirdi.

Suriye Geçici Hükümet yetkilileri, bölgedeki eğitim ihtiyaçları, mevcut projeler ve gelecekteki planlar hakkında dekan ve beraberindeki heyetle istişarelerde bulundu. Bu kapsamlı toplantı, eğitim alanındaki işbirliği olanaklarını artırmak ve bölgedeki eğitim standartlarını yükseltmek amacıyla gerçekleştirildi. Heyet, Afrin Eğitim Fakültesi’nin bölgenin eğitimine ve sosyal hayata katkılarından duydukları memnuniyeti ifade ederek, bundan sonra da her türlü faaliyet için birlikte hareket etmeye hazır olduklarını belirterek fakülteden ayrıldılar. 

Görüşmelerin ardından, Prof. Dr. Mahmut Çınar ve beraberindeki heyet, bölgedeki önemli bir altyapı projesi olan bir köprü açılışına katıldı. Bu etkinlik, üniversitenin bölgedeki toplumsal sorumluluğunu vurgulayan ve kentte yapılan her türlü faaliyete etkin bir şekilde katılarak işbirliği ve beraberlik ruhunu canlandırma adına önemli bir adım olarak kayda geçti.